26 januari 2018

Nieuwsbrief januari 2018

Vanwege het hele A Priori team: Beste wensen voor een gezond, gelukkig en succesvol 2018!

Afscheid van 2017

Het was een druk jaareinde voor het team van A Priori. Onze Consultants slaagden erin volgende vacatures succesvol in te vullen:
 
Recruitment Manager Elia (Shanna) - Process Operator Chevron Phillips Chemicals (Nick, Axel, Patrick) - Inside Sales Vinçotte (Sabine) - EHS Manager AVEVE (Marc) - HR Business Partner Autogrill (Joke, Renée) - It & Cloud Manager Hilbert Paradox (Vladislav) - Verkoper Vastgoed Matexi (Inge) - Contract Manager Energy Elia (David) - Sociaal Assistent Elia (Sabine) - Management Assistant Premed (Els) - Manager Beleid & Strategie ONS (Ilse) - Maintenance Mechanic Chevron Phillips Chemicals (Peter) - Sustainability & Prevention Manager Fost Plus (Nicolas) - Preventieadviseur Ergonomie Premed (Brenda) - Safety Engineer Vinçotte (Juana) - Quality Engineer Trebos (Hans) - Account Manager Operations Fost Plus (Yann) - Allround Bediende Onthaal & Planning Premed (Michiel, Anke) - Store Manager Starbucks Autogrill (Andreea) - Klantenbegeleider Matexi (Vera) - Diensthoofd Wedde- & Sociaalrechterlijke Administratie ONS (Gaëlle) - Inside Technical Sales Gascomponenten (Christophe) - Key Account Manager Flamingo Pet Products (Gijs) - Commercial Manager België Riwal (Ben) - Verantwoordelijke Technische Installaties AktiefInvest (Peter) - Database Marketeer & Analyst Rabobank.be (Cristal) - Sales Manager Brussel Atalian (David) - Werfleider Industriebouw Phenix Group (Ramon) - Werfleider Grond- & Afbraakwerken Phenix Group (Nick)
 
Een mooie weergave van de sterkte van A Priori: werving & selectie van diverse profielen in de meest uiteenlopende sectoren.
 
Dankzij onze ervaring, tools en een gezonde dosis creativiteit en vastberadenheid vinden wij immers ook voor moeilijke vacatures de juiste personen.
 
Heb je ook problemen met het invullen van een vacature? Aarzel niet om onze hulp in te roepen.
 


Terugkeren naar je eerste liefde, het kan ook na je 50ste...

De wettelijke pensioenleeftijd werd onlangs opgetrokken. Onze carrières worden langer en we zijn meer dan vroeger op zoek naar variatie in onze job. Als gevolg hiervan kijken ook meer en meer 50-plussers uit naar een nieuwe professionele uitdaging.
 
A Priori helpt hen hierbij graag verder. Zo is er Sabine, die in 2017 een nieuwe stap wilde zetten in haar carrière. Ze droomde ervan om opnieuw als Sociaal Assistente aan de slag te gaan. Sabine vertelt:
 
“Van kinds af aan ben ik een helpende hand geweest voor anderen, ook mijn studies heb ik in die richting gekozen. Mijn eerste carrièrejaren was ik Sociaal Assistente, maar na mijn ervaring ‘in the field’ ben ik als Adjunct-Diensthoofd aan de slag gegaan bij de dienst Gerechtelijke Invorderingen van een verzekeringsfonds. Een zeer uitdagende functie, maar toch voelde ik sinds vorig jaar opnieuw de drang om als sociaal werker mijn steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Toen ik via A Priori de kans kreeg om bij Elia te beginnen werken kon ik mijn oren niet geloven. Tijdens het selectieproces dacht ik eerlijk gezegd dat men voorrang zou geven aan jongere kandidaten. Uiteindelijk hebben mijn ruime ervaring, maturiteit en de rust die ik uitstraal van mij de beste kandidate gemaakt. Op mijn eerste dag bij  Elia werd ik zeer goed onthaald. Ondertussen werk ik er 6 maanden als Sociaal Assistente en heb ik al veel leuke contacten kunnen leggen. Verder ben ik er op korte termijn in geslaagd om enkele procedures te optimaliseren. In de beginfase percipieerde ik mezelf als de uitzondering, maar als snel werd duidelijk dat ik degene was die de focus legde op mijn leeftijd en dat er binnen Elia minder aandacht werd besteed aan hoe oud ik ben, maar wel wie ik ben. Ze appreciëren mij om mijn ervaring en persoonlijkheid. De grootste uitdagingen waren wat mij betreft de IT-toepassingen. In dit kader kunnen werkgevers proberen meer rekening te houden met de generatiekloof. Extra opleiding en begeleiding binnen de onboarding procedure kan dit euvel verhelpen.“
 
Sabine voelt zich goed in haar nieuwe werkomgeving en kan in geval van vragen steeds terecht bij haar collega’s. Ondertussen zijn er op de HR dienst van Elia nog twee andere vijftigers gestart. Het is leuk om zaken te kunnen leren van de jongere generaties, en anderzijds kunnen zij  hun visie en ervaring delen met de minder ervaren personen.
 
Shanna Jacobs, Recruitment Manager bij Elia: "Het rekruteringproces binnen Elia focust al lang niet meer op competenties alleen. We evolueren meer en meer naar een aanpak waar attitude en cultuur ook belangrijk zijn. Het belang van diversiteit (leeftijd, afkomst,..) maakt deel uit van onze aanpak om nieuw talent aan te werven. We hebben een goede mix van talenten nodig om Elia te kunnen laten groeien als bedrijf."


Klant wordt freelancer

Na een mooie samenwerking met Kathleen Van Der Paelt bij oa Carrefour en met Christine Chaltin bij oa Armonea en ISS, stellen wij hen nu graag voor als HR freelancers!

Kathleen en Christine hebben beiden een zeer stevige ervaring opgebouwd in alle aspecten van HR, zij waren succesvol in grote, complexe ondernemingen en staan nu te popelen om als freelancer te starten.
 
Kan jouw HR afdeling een sterke helpende hand gebruiken? Laat het ons weten, wij brengen jullie met plezier in contact!


Onze vacatures in HR

Momenteel zoeken wij voor verscheidene klanten diverse HR profielen:

Aarzel niet deze te delen in jouw netwerk!

Bekijk al het nieuws van A Priori