11 oktober 2016

Gezocht: plezante bedrijven voor een langetermijnrelatie

A Priori is een tikkeltje atypisch. Het Aarschotse selectiebureau legt zich niet toe op specifieke profielen, maar zoekt de meest uiteenlopende functies, van technicus tot directeur. Zaakvoerder Koen Maes verdedigt zijn aanpak. 

“Noem ons gerust een polyvalent selectiebureau. In ons huidig jobaanbod vindt u bijvoorbeeld vacatures voor zowel een afdelingshoofd sales, als een verzekeringsadviseur schade, diverse  software engineers of een projectingenieur. Veel bureaus concentreren zich op specifieke profielen, zoals bijvoorbeeld financiële mensen. Persoonlijk vind ik dat er veel te zeggen valt voor een generalistische benadering. Waarom? Stel dat u zich specialiseert in de financiële sector, dan is het niet ondenkbaar dat verschillende opdrachtgevers exact hetzelfde profiel zoeken. Maar wat doe u dan als er een witte raaf opduikt? Speelt u hem door aan de meest biedende? Of aan uw trouwste klant? Ik denk dat we bij A Priori precies dankzij ons groot speelveld een open geest hebben. 

De A Priori consultants doen trouwens veel meer dan werving en selectie. In onze dienstverlening zit ook het uitvoeren en opvolgen van projecten bij klanten, om bijvoorbeeld loopbaanprojecten en opleidingsplannen te begeleiden. Onze brede ervaring in diverse sectoren houdt ons scherp. Gevolg: we reageren heel creatief en alert op allerlei vragen. Op locatie een assessment afnemen? Geen probleem, we maken er werk van! Onze klanten verdienen een transparante aanpak en krijgen die ook. Cruciaal zijn onze consultants: zij begeleiden elk project van a tot z, wat korte communicatielijnen garandeert. A Priori geeft haar klanten ook zes maanden garantie: wanneer blijkt dat een kandidaat niet voldoet, dan starten we gratis een nieuw traject op. Ik verzeker u: zo ver komt het nooit!  

Wij zijn trouwens één van de grootste adverteerders in de media, onze klanten kunnen dus rekenen op een prima service. De voorbije jaren hebben we een mooie portfolio opgebouwd, met namen als Fluxys, Bayer, Brussels Airport Company, ING, IKEA, Solvay Pfizer, Danone en Audi. Ook KMO’s kunnen bij ons terecht. Eigenlijk zoeken we plezante klanten met het oog op een langetermijnrelatie

Hetzelfde geldt voor onze eigen medewerkers. Ik zoek namelijk mensen die zelfstandig kunnen werken. Ook als werkgever is A Priori atypisch. Onze consultants hebben geen opgelegde targets, integendeel: door hun drive en motivatie focussen zij zich in de eerste plaats op de prioriteiten van hun klanten. Ik weet dat werkweken van 60 uur de norm zijn in onze sector, maar zelf vind ik dat niet. Onze mensen kunnen flexibel werken. Wie ’s avonds laat werkt, daagt een andere dag gewoon een paar uur later op, niet?”

Interesse in een baan als consultant bij A Priori? Aarzel niet om uw cv te sturen! 


Koen Maes
Zaakvoerder A Priori

Bekijk al het nieuws van A Priori