25 juli 2019

Freelancer inschakelen? Doen!

Leestijd: 2 minuten

Steeds meer professionals kiezen ervoor om als freelancer aan de slag te gaan en steeds meer bedrijven schakelen freelancers in voor korte of langere projecten.

Toch twijfelen werkgevers nog vaak aan de voordelen die freelancers bieden. Wij geven je 5 redenen waarom die twijfel onterecht is.

1) Flexibiliteit

Stel, je wil een langdurig zieke medewerker vervangen, maar een deel van het takenpakket kan door de collega’s opgevangen worden. Geen probleem: jij bepaalt de taken die je wil uitbesteden aan de freelancer en voor welke periode.

Jij bepaalt ook het aantal uren waarvoor je een freelancer wil inschakelen. Langdurige, voltijdse opdracht of een eenmalig project van een aantal uren? Bij jou op kantoor, vanop afstand of mix van beide? Alles is mogelijk.

2) Expertise

freelancer Dankzij hun skills en ervaring zijn freelancers heel snel inzetbaar. Zij hebben geen wekenlange inwerkperiode nodig, ze gaan onmiddellijk aan de slag, zijn productief vanaf dag 1.

Freelancers bouwden hun ervaring meestal op in verschillende bedrijven en sectoren. Zij brengen die extra kennis mee en kunnen een kritische blik werpen op zaken die jullie intern al jarenlang vanzelfsprekend vinden. Een frisse wind, altijd een meerwaarde!

3) Freelancers zijn elke euro waard

Kwaliteit heeft een prijskaartje. Dat geldt ook voor freelancewerk. Maar ‘you pay what you get’, alleen de werkelijk gepresteerde uren dus. Een afwezige freelancer kost jou niets.

Bovendien werkt een freelancer voor eigen rekening met als hoofddoel: een tevreden klant. Een freelancer zal pas tevreden zijn over zijn of haar werk als jij dat ook bent. Die factuur betaal je dus met de glimlach. 

4) Eenvoudige en overzichtelijke administratie

Geen dimona, geen ingewikkelde berekeningen, gewoon 1 maandelijkse factuur. Of je als opdrachtgever nu rechtstreeks samenwerkt met een freelancer of via een HR dienstverlener, 2 documenten volstaan voor jou: een samenwerkingsovereenkomst en maandelijkse timesheet. Op basis hiervan factureert de opdrachtnemer zijn of haar prestaties en that’s it. Als opdrachtgever kan je de kosten dus heel makkelijk in kaart brengen.

5) Freelancers worden ambassadeurs voor jouw bedrijf

Tijdens de opdracht leert de freelancer jouw bedrijf, diensten of producten, jouw kwaliteiten heel goed kennen. Een ervaren freelancer beschikt doorgaans over een groot netwerk, komt op veel plaatsen waar hij of zij jouw bedrijf in the picture kan zetten. Na een geslaagde opdracht zal elke freelancer dat met veel plezier doen!

 

Heb je nog vragen? Wil je de geknipte HR freelancer vinden voor jouw bedrijf? Contacteer A Priori.

Bekijk al het nieuws van A Priori