11 oktober 2016

6 gouden regels van het sollicitatiegesprek

A Priori is al meer dan 20 jaar actief als erkend selectiekantoor en ontwikkelt ook opleidingen voor werkzoekenden. De consultants van A Priori kunnen dus beter dan wie ook tips geven als het gaat over sollicitatiegesprekken en de voorbereiding. We concentreren ons op 6 algemene aandachtspunten die u in zowat elk selectiegesprek van dienst kunnen zijn. 

De goede handdruk

“Denk eraan, een eerste indruk kan u maar één keer maken. Die indruk maakt u tijdens de eerste dertig seconden van een ontmoeting. Een goede handdruk – niet te slap en niet te stevig-, een verzorgd voorkomen, een vriendelijke glimlach en neutrale kledij helpen om een goede indruk achter te laten. Stem uw kledij af op de bedrijfscultuur of dresscode binnen het bedrijf en weet dat iets te formeel altijd beter is dan te informeel.”

De elevator pitch

“Een goed sollicitatiegesprek begint met een goede voorbereiding. Zorg dat u voorbereid bent op alle praktische zaken zoals de reisweg, de contactpersoon, de plaats van de afspraak... maar ook op het inhoudelijke aspect van het gesprek. De interviewer zal u zeker vragen uzelf voor te stellen. Gebruik daarvoor de elevator pitch: een korte voorstelling van uzelf, niet langer dan een minuut, de duur van het gemiddelde ritje met de lift. Vertel wie u bent, wat u te bieden hebt, wat u toevoegt, wat u zoekt.” 

Het concrete antwoord

“Wees voorbereid op een gericht interview, denk dus vooraf na welke concrete antwoorden u kan geven op vragen als: hoe heb u in het verleden een probleem met een moeilijke klant opgelost? U kan sneller iemand overtuigen als u concreet bent.” 

De positieve invalshoek

“De interviewer zal u ook vragen stellen over periodes waarin u werkloos was. Probeer hier positief over te zijn: wees kort en bondig en vermijd emotionele reacties. Spreek constructief over vorige werkgevers en gebruik een vleugje humor, ook als een vroegere ervaring niet positief geëindigd is.” 

De salarisvraag

“De vraag naar uw salaris zal gesteld worden. Durf de vraag te beantwoorden met een vraag: wat is voorzien voor de functie? Geef een vork aan in plaats van een exact bedrag – het salariskompas van Vacature kan een hulp zijn.”

Durf te vragen

“Luister gedurende het hele gesprek goed naar de vragen en antwoord to the point. Durf verduidelijking te vragen als een vraag u niet helemaal duidelijk is. Toon ook interesse en motivatie door tijdens het gesprek een aantal vragen te stellen over de functie en het bedrijf. Vraag na het interview ook naar het verdere verloop van de sollicitatieprocedure en durf te bellen voor feedback als u naast de job grijpt.”

Bekijk al het nieuws van A Priori