Assessment & Development

Organisaties zijn voortdurend in verandering. Een assessment of development center van uw huidige en toekomstige medewerkers laat u toe de gewenste competenties te meten en op die manier te beantwoorden aan de noden van uw organisatie.

Objectieve screening & evaluatie

Het assessment & development center zoals door A Priori gedefinieerd en toegepast, is gestoeld op de oorspronkelijke methode. We kunnen het kort samenvatten als een evaluatieproces dat het mogelijk maakt toekomstig personeel/potentieel te beoordelen in termen van menselijke eigenschappen of bekwaamheden, competenties. Op basis van de resultaten van het assessment center worden uitspraken gedaan over selectie, loopbaanplanning, potentieelbeoordeling, detectie van opleidingsbehoeften enz.

Deze dienstverlening gebeurt vanuit een neutrale positie ten opzichte van uw organisatie en van de kandidaten die worden geëvalueerd. Kortom, wij bieden onze onbevangen kijk en onze ervaring aan en zorgen voor een objectief gestoffeerde adviesverlening.

Ons assessment center bundelt verschillende technieken met als doel zowel de ervaringen, de persoonlijkheid, de aanwezige competenties en het gedrag getoond in reële werksituaties te kunnen evalueren.

Het stappenplan:

Onze standaardprocedure voor een assessment center is ingedeeld in 8 stappen:

Wilt u de competenties van sollicitanten of interne medewerkers op een professionele manier en onder begeleiding laten screenen?

Neem contact op met A Priori

"We hebben reeds meerdere malen beroep gedaan op A Priori bij de rekrutering van verschillende directie– en managementprofielen voor onze groep. We zitten in een zeer specifieke business, wat het niet altijd evident maakt om de juiste personen aan te trekken. A Priori is voor ons in deze zoektocht een uitstekende sparring partner. Door een goed inzicht in onze bedrijfscultuur weten ze de juiste profielen te vinden die passen bij ons. Assessments leveren in dit proces een toegevoegde waarde. Door het bijna op maat gemaakte programma zijn ze to-the-point en verschaffen ze ons de juiste informatie, met sterktes én valkuilen van de kandidaten. Daardoor weten we waar we voor kiezen als we doorgaan met een kandidaat en kunnen we van bij de start beter begeleiden. Een goede samenwerking met een meedenkende partner zoals A Priori levert altijd betere resultaten op!"

Chris Vandermeiren, HR Manager S&R Group

A Priori